Cuvantul decanului

Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad este o facultate de tradiție în ciuda tinereții ei.

Are doar 30 de ani!

De-a lungul timpului instituția a reprezentat o șansă pentru mii de tineri care au beneficiat de servicii educaționale de excepție, care au reușit în viață, fie găsindu-și un loc de muncă bine plătit, fie pornind pe propriul drum, deschizând o afacere.

Programele de studii dezvoltate pe cele trei paliere – licență, masterat și studii post-universitare derulate de FSEII în Arad, Satu Mare, Baia Mare, Zalău și Marghita sunt diversificate, urmare a colaborări cu comunitatea de alumni a facultății noastre, flexibile și permanent adaptate necesităților actuale ale societății. Cursurile, seminariile și activitățile de laborator se desfășoară în spații noi, amenjate corespunzător și bine utilate.

Orientarea antreprenorială a FSEII este susținută de colaborarea permanentă cu mediul de afaceri, care vine în întâmpinarea studenților în ceea ce privește activitatea practică și care permite totodată adaptarea ofertei educaționale la cerințele firmelor românești și străine ce activează în Vestul și Nord-Vestul României.

Facultatea noastră este partener în numeroase proiecte cu finanțare națională și europeană, ceea ce permite implicarea cadrelor didactice, dar mai ales a studenților în activitățile practice legate de implementarea acestora. Suntem preocupați de îmbunătățirea permanentă a activității de cercetare academică la standarde europene, cu implicarea studenților noștri. În acest sens avem o echipă formată în principal din cadre didactice tinere, care vin cu entuziasmul tinereții și care beneficiază de experiența colegilor mai în vârstă în direcția furnizării prin cercetare, de soluții și rezolvarea unor probleme importante ale comunității.

FSEII oferă studenților săi nu doar oportunități de formare academică diverse, dar și experiențe de viață de neuitat, dezvoltate într-un cadru interuman de foarte bună calitate, stimulativ și orientat spre performanță. Astfel numeroase ateliere de lucru, simpozioane, școli de vară și manifestări studențești, organizate și susținute de către Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie, adună de fiecare dată studenții, inclusiv pe cei proveniți de la alte facultăți din Universitatea noastră, sau din străinătate, ceea ce ne face să remarcăm de fiecare dată componenta internațională semnificativă.

Deviza FSEII – Pregătit pentru viață și format pentru piața forței de muncă! reprezintă un deziderat prin care dorim să ne diferențiem în procesul educațional, un mod de a gândi și a acționa împreună, profesori și studenți, pentru ca fiecare absolvent al facultății să aibă șansa de a contribui prin abilitățile și competențele acumulate la dezvoltarea și bunăstarea comunității din care provine.

Eforturile făcute de-a lungul timpului dau roade acum, oferindu-ne satisfacția lucrului bine făcut și a faptului că an de an, absolvenții de liceu aleg Facultatea de Științe Economice, Informatică și Inginerie a Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad, pe care îi asigurăm  că nu vor regreta în alegerea făcută.

Vă așteptăm cu drag,

haiduc cristian

Decan

Prof. univ.dr. Cristian HAIDUC